Δημόσιους χώρους θα κοσμούν οι εικόνες του Ioannina Lake Run

Δημόσιους χώρους θα κοσμούν οι εικόνες του Ioannina Lake Run
Friday, 16 September 2022

Σχολεία, δημόσια κτήρια και επιβατικούς σταθμούς θα κοσμούν το επόμενο διάστημα οι φωτογραφίες από παλαιότερες διοργανώσεις του Ioannina Lake Run, που παρουσιάζονται έως και τις 18 Σεπτεμβρίου στην έκθεση «Stills in Motion» στον εκθεσιακό χώρο «Δημ. Χατζής».

Αυτό ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών Ελένης Ακονίδου, της γενικής διευθύντριας της Συνεδριακή AE/ Conferre SA, χορηγού της έκθεσης, Λίνας Σιαμοπούλου, μελών της φωτογραφικής κοινότητας της πόλης και εθελοντών της διοργλανωσης. Στα εγκαίνια δεν κατάφεραν να βρεθούν, όπως ήταν προγραμματισμένο, οι φωτογράφοι Άγγελος Ζυμάρας, Δημήτρης Τοσίδης και Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, οι φωτογραφίες των οποίων αποτέλεσαν το υλικό της έκθεσης, λόγω καθυστερημένης άφιξης στα Γιάννενα. Ωστόσο, οι δύο πρώτοι την επισκέφθηκαν λίγη ώρα αργότερα.
Την παρουσίαση της έκθεσης ανέλαβαν ο κ. Σπυριούνης και η υπεύθυνη οργάνωσης της Εβδομάδας Λίμνης Αγνή Δρίμτζια, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις εικόνες που αποτυπώνουν την προσφορά των εθελοντών, στους παράλληλους αγώνες που δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους, καθώς και στην εικόνα της εκκίνησης από την περσινή διοργάνωση, τη δεύτερη στην covid εποχή, με το σύνθημα Run4Vax να στέλνει μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.
«Είμαστε χαρούμενοι, που είμαστε συνοδοιπόροι στο Ioannina Lake Run, σε μια διοργάνωση που δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός», τόνισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Ακονίδου και πρόσθεσε: «Η φωτογραφία συνδέεται με τις στιγμές της ζωής μας και αυτές του Γύρου Λίμνης είναι σημαντικές στιγμές».
Το αίτημα να διατεθούν δύο φωτογραφίες για να κοσμήσουν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, διατύπωσε η γενική διευθύντρια της Συνεδριακή ΑΕ Λίνα Σιαμοπούλου, αίτημα που έγινε άμεσα δεκτό, με δύο ακόμη στιγμιότυπα του Γύρου Λίμνης να βρίσκουν τον παραλήπτη τους πριν ακόμη ολοκληρωθεί η έκθεση, καθώς είχε προηγηθεί και η αποδοχή του αιτήματος του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιου Στρίγκα να τοποθετηθεί μία φωτογραφία από των αγώνα των ΑμεΑ στο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Πελοποννήσου. «Το Ioannina Lake Run μονοπωλεί το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια και εμπνέει συνεργασίες. Η δική μας συνεργασία ξεκίνησε κάτω από δύσκολες συνθήκες το 2021, όταν από κοινού, επιστήμη και αθλητισμός