Η Εβδομάδα Λίμνης επιστρέφει

Η Εβδομάδα Λίμνης επιστρέφει
Thursday, 08 September 2022

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα πλαισιωθεί το αγωνιστικό διήμερο του Ioannina Lake Run το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου, καθώς η Εβδομάδα Λίμνης επιστρέφει δυναμικά.

Μετά από δύο χρόνια, που οι υγειονομικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διοργάνωση παράλληλων δράσεων, φέτος οι εκδηλώσεις θα είναι πολλές και για κάθε ηλικία.

«Είναι ένα πρόγραμμα που καλύπτει πολλά ενδιαφέροντα και κυρίως απευθύνεται στη νέα γενιά, στα παιδιά, που θα είναι οι αυριανοί δρομείς του Γύρου Λίμνης, ανέφερε η Αγνή Δρίμτζια, που έχει την ευθύνη οργάνωσης και συντονισμού των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Λίμνης».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, εκθεσιακός χώρος «Δημ. Χατζής»: «Stills in Motion». Έκθεση φωτογραφίας με στιγμές από παλαιότερες διοργανώσεις του Ioannina Lake Run, όπως τις αποτύπωσαν με τους φακούς τους ο παγκοσμίως καταξιωμένος στην αθλητική φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας και οι συνεργάτες του Κωνσταντίνος Τσακαλίδης και Δημήτρης Τοσίδης. Χορηγός της έκθεσης είναι η Συνεδριακή AE/ Conferre SA.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, 18.00 έως 19:30, αύλειος χώρος Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής»: «Τρέχα….. γύρευε. Ιστορίες, παραμύθια και παιχνίδια δρομικά». Διαδραστική παράσταση αφήγησης σε συνεργασία με την εταιρεία «Αδράχτι». «Πού είναι κρυμμένες οι ιστορίες και τα παραμύθια; Ποιος θα προλάβει πρώτος να τις βρει; Μια τηγανίτα τρέχει γύρω – γύρω από την λίμνη κι ένα πλήθος την ακολουθεί. Άραγε γιατί; Σε αυτή τη δράση τρέχουμε, ανακαλύπτουμε, διασκεδάζουμε και γελάμε. Αφηγούμαστε ιστορίες και παραμύθια για ήρωες που τρέχουν χωρίς σταματημό. Φτιάχνουμε όλοι μαζί τη δική μας ιστορία για τον Γύρο Λίμνης και για τα οφέλη από τον αθλητισμό». Τα παιδιά συμμετέχουν με παιχνίδια δρομικά, κινητικά, μυθοπλασίας και λεκτικά. Για παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών. Αφήγηση Μαρία Μαχαίρα, ζωντανή μουσική Αντώνης Καρασταμάτης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένων θέσεων, στο τηλέφωνο 6983448810.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, 19.00, Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής»: «Αρχές διαχείρισης εθελοντών και αξιολόγησης των κινήτρων συμμετοχής τους σε αθλητικά γεγονότα – Η περίπτωση του Ioannina Lake Run» - Αθανάσιος Στρίγκας, Καθηγητής Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η παρουσίαση θα εστιάσει στις αρχές και τα στάδια διαχείρισης του εθελοντικού προσωπικού σε αθλητικά γεγονότα τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και στην αξιολόγηση των κινήτρων των εθελοντών στα γεγονότα αυτά. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas. Είσοδος ελεύθερη.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, 18.00 έως 20:00, αύλειος χώρος Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής»: «Τα στεφάνια των νικητών». Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλλια και με τη χρήση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών, θα κατασκευάσουν τα στεφάνια των νικητών του 16ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.  Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένων θέσεων, στο τηλέφωνο 6983448810.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, 17.00, Πλατεία Μαβίλη: «Ποδηλατώ τον γύρο της Παμβώτιδας». Μια ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη διαδρομή του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Η εκδήλωση εντάσσεται και στην Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Ιωαννιτών.

 

Έως 13 Σεπτεμβρίου οι συμμετοχές στους δωρεάν αγώνες

Εκτός από την Εβδομάδα Λίμνης, μετά από απουσία δύο ετών επιστρέφουν και οι δωρεάν αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα, στους οποίους από φέτος προστίθεται και ένας παιδικός αγώνας, για μαθητές των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

Ο αγώνας Lake Run Kids Race 1.000 μέτρων θα ανοίξει το πρόγραμμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, με ώρα εκκίνησης 4.30 το απόγευμα, και θα ακολουθήσουν στις 5 ο Παραλίμνιος Δρόμος 1000 μ. για ΑμεΑ, τον οποίο υιοθέτησε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, στις 5.30 ο αγώνας για οικογένειες (Family Run) και στις 6 ο πρωτότυπος αγώνας «Μαμά–Καρότσι» με χορηγό τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας το γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε ξανά αυτούς τους αγώνες, που δίνουν την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν στο Ioannina Lake Run», ανέφερε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο Γρηγόρης Σπυριούνης και έκανε γνωστό πως οι εγγραφές για τους δωρεάν αγώνες θα συνεχιστούν έως την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικά στο www.ioanninalakerun.gr και με τη συμπλήρωση του εντύπου στο Κέντρο Εγγραφών, που βρίσκεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».