Ένα ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή προβάλλει το Ioannina Lake Run

Ένα ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή προβάλλει το Ioannina Lake Run
Tuesday, 14 September 2021

Ένα ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή θα προβληθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ioannina Lake Run, που αναδεικνύει, για μία ακόμη φορά, την περιβαλλοντική του διάσταση ως ένας αγώνας που έχει, άλλωστε, στο επίκεντρό του τη λίμνη Παμβώτιδα.

Σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, αύριο Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8.30 το βράδυ, στην αυλή του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής», θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Ντέιμον Γκέιμο «2040» (Αυστραλία, 2019, διάρκεια: 92’), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντέιμον Γκέιμο, προβληματισμένος από την κατάσταση του κόσμου σήμερα όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, αποφασίζει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για να δείξει στην κόρη του πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το μέλλον για τη γενιά της -και η χρονιά 2040 για την ακρίβεια- αν η ανθρωπότητα αποφασίσει να αγκαλιάσει εναλλακτικές τεχνολογίες και τεχνικές, που ήδη υπάρχουν και έχουν τεθεί με επιτυχία σε εφαρμογή στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Πρόκειται για ένα αστείο αλλά και συγκινητικό ταυτόχρονα γράμμα αγάπης ενός πατέρα προς την κόρη του, ένα δυναμικό περιβαλλοντολογικό φιλμ, που δεν αναλώνεται σε προβλέψεις ενός δυσοίωνου μέλλοντος για τον πλανήτη αλλά προτείνει λύσεις και εναλλακτικές πρακτικές παραμένοντας πάντα αισιόδοξο για την πορεία της ανθρωπότητας.