Προς ανακύκλωση πάνω από 30.000 μπουκάλια

Προς ανακύκλωση πάνω από 30.000 μπουκάλια
Friday, 13 October 2017

Τον φιλοπεριβαλλοντικό του χαρακτήρα είχε την ευκαιρία να τονίσει ακόμη περισσότερο φέτος ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, καθώς σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ιωαννίνων και με τη στήριξη του Oki Doki οργανώθηκε μια μεγάλη δράση ανακύκλωσης.

Περισσότερα από 30.000 πλαστικά μπουκάλια συλλέχθηκαν στους ειδικούς σάκους συλλογής, που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής, τα οποία κατέληξαν στα σημεία συγκέντρωσης της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Η Μητρόπολη συνεργάζεται με το Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», αποκομίζοντας ανάλογα με τις ποσότητες που παραδίδει, ανταποδοτικά, οικονομικά οφέλη για την ενίσχυση του Γηροκομείου Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες», των τριών συσσιτίων στις ενορίες Περιβλέπτου, Αγίου Νικολάου Αγοράς και Αγίου Νικολάου Κοπάνων, και το νέο ΚΔΑΠ της Μητρόπολης.

Tο Oki Doki χορήγησε πλαστικές σακούλες για κάθε χρήση για τη διευκόλυνση της αποκομιδής των απορριμμάτων (γυαλί, χαρτί, πλαστικό), τα οποία ανέλαβαν να συγκεντρώσουν οι εθελοντές στους σταθμούς τροφοδοσίας, καθώς και παιδιά από τις ενορίες της Μητρόπολης στο σημείο τερματισμού. Επικεφαλής της δράσης από την πλευρά της Μητρόπολης ήταν ο Αρχιδιάκονος π. Βησσαρίων Βακάρος.