Λάμψη και συγκίνηση στην τελετή έναρξης του Ioannina Lake Run

Λάμψη και συγκίνηση στην τελετή έναρξης του Ioannina Lake Run
Saturday, 23 September 2023

Το δικό του ευχαριστώ σε ανθρώπους, που έχουν συμβάλει στο να φτάσει να θεωρείται το κορυφαίο δρομικό event της χώρας μετά τον Μαραθώνιο της Αθήνας, είπε το Ioannina Lake Run στην τελετή έναρξης της 17ης διοργάνωσης, το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Μαβίλη.

Παράλληλα, όμως, τιμήθηκαν και θεσμοί και πρόσωπα, που αποτελούν παράδειγμα με τη δράση τους, σε μία σειρά από ειδικές βραβεύσεις, που είχαν λάμψη, χαμόγελα, αλλά και στιγμές συγκίνησης.

Μετά το καλωσόρισμα του γενικού διευθυντή του Ioannina Lake Run Ηλία Σπυριούνη, της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων Αγνής Δρίμτζια και του υπεύθυνου επικοινωνίας Αποστόλη Τζελέτα, ο οποίος παρουσίασε την τελετή, τον λόγο πήραν οι συνδιοργανωτές. Πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τον Δήμο Ιωαννιτών χαρακτήρισε το Ioannina Lake Run ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, υποσχόμενος κάθε στήριξη, ενώ στο πλευρό της διοργάνωσης δεσμεύτηκαν πως θα είναι σταθερα ο αντιπεριφερειάρχης Ειδικών Μορφών Τουρισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευθύμιος Χρυσοστόμου.

Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για την έκθεση Plasmata II, που παρουσίασαν το καλοκαίρι στα Γιάννενα, μεταμορφώνοντας την παραλίμνια περιοχή και αναδεικνύοντας τη δυναμική της πόλης. Το βραβείο παρέλαβαν ο επικεφαλής της παραγωγής της έκθεσης Βασίλης Παναγιωτακόπουλος και ο accounting manager της Στέγης Θεόφιλος Νικολάου.

Ακολούθησε η βράβευση του διεθνώς διακεκριμένου brand director Δημήτρη Παπάζογλου και της εταιρείας DpS Athens, που άλλαξαν την εικόνα της διοργάνωσης και οδήγησαν το Ioannina Lake Run στη νέα εποχή, με το βραβείο να απονέμει ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος βρίσκεται στα Γιάννενα εκπροσωπώντας τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Για τη συμβολή της στη διοργάνωση, μέσω της συνεργασίας με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων για τα αναμνηστικά μετάλλια των αγώνων, βραβεύτηκε προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Βαρβάρα Παπαδοπούλου.

Ακολουθησαν οι βραβεύσεις δύο ανθρώπων, που αποτελούν μέλη της ομάδα ς του Ioannina Lake Run. Του αλυτάρχη Κώστα Χουβαρδά, ο οποίος τιμήθηκε για το ότι μέσα σε επτά εβδομάδες έτρεξε επτά μαραθωνίους σε λιγότερο από 3 ώρες, επίτευγμα που του έδωσε και μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, και του Γιάννη Οικονόμου, κριτή των αγώνων, ο οποίος ως αθλητής αγωνίστηκε σε 18 μαραθωνίους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τρεις φορές έτρεξε στο «Σπάρταθλον», ενώ εξίσου σημαντικά είναι και τα επιτεύγματά του ως προπονητής, καθώς, έχει αναδείξει 182 πανελληνιονίκες και έξι βαλκανιονίκες, ενώ εργάστηκε επί σειρά ετών με την Εθνική ομάδα Κωφών- Βαρήκοων.

Από τις φετινές βραβεύσεις δε θα μπορούσε να λείψει ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες εξασφάλισε την πρόκριση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, με τους ανθρώπους του Ioannina Lake Run να εύχονται να τους «αναγκάσει» να τον βραβεύσουν και την επόμενη χρονιά.

Για την πολύτιμη βοήθειά του επί σειρά ετών τιμήθηκε το περιφερειακό τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με το Ioannina Lake Run να θέλει να σηματοδοτήσει και τη σημασία της εκπαίδευσης των εθελοντών, κάτι που φέτος μπόρεσε και η ίδια η διοργάνωση να κάνει πράξη με τη συνδρομή της εταιρείας Energean, η οποία κάλυψε οικονομικά το κόστος εκπαίδευσης 15 στελεχών του αγώνα και εθελοντών στο κομμάτι των πρώτων βοηθειών. Το βραβείο παρέλαβαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του ΕΕΣ Κώστας Ντακαλέτσης και ο αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αθανάσιος Χάιδος, ενώ έγινε και η απονομή των διπλωμάτων σε όσους ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες.

Τέλος, βραβεύτηκαν οι Θωμάς Ράπτης και  Αμαλία Τσιγαρά, γονείς τεσσάρων πρωταθλητών του στίβου ως παράδειγμα γονέων, που στηρίζουν τα παιδιά τους στους στίβους των αγώνων και της ζωής, με την Αμαλία Τσιγαρά να καλεί όλους τους γονείς να ενθαρρύνουν και να στηρίζουν τα παιδιά τους, μαθαίνοντάς τα να αγωνίζονται.

Τις βραβεύσεις και τις απονομές διπλωμάτων έκαναν η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ειδικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ευθύμιος Χρυσοστόμου, ο brand media manager της Βίκος ΑΕ Ηλίας Λυμπέρης, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Κωνσταντίνος Ζωνίδης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και Τατιάνα Καλογιάννη.

Η τελετή έναρξης έκλεισε με μία αναφορά στη συμμετοχή του Ioannina Lake Run στην καμπάνια ενημέρωσης για την άνοια στο πλαίσιο του φετινού Παγκόσμιου Μήνα Alzheimer, μέσω του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π., μια ομάδα του οποίου τρέχει στον αγώνα των 5 χλμ., θέλοντας να διαδώσει το μήνυμα «Ποτέ πολύ νωρίς -Ποτέ πολύ αργά».

Για τους εκπροσώπους των αρχών, τους επίσημους προσκεκλημένους και τους χορηγούς ακολούθησε μια μικρή δεξίωση στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, προσφορά του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα μοναδικά εκθέματα του μουσείου, που άνοιξε με ειδική άδεια.