Ο Γ. Σταμούλης νικητής στο 5άρι του Ioannina Lake Run 2021

Ο Γ. Σταμούλης νικητής στο 5άρι του Ioannina Lake Run 2021
Sunday, 19 September 2021

Στο νήμα κρίθηκε ο αγώνας των 5 χλμ. που άνοιξε το αγωνιστικό διήμερο του Ioannina Lake Run 2021, με τρεις αθλητές να δίνουν μάχη σώμα με σώμα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Πρώτος τερμάτισε ο Νέστορας Κολιός του ΑΓΣ Ιωαννίνων με χρόνο 14.32, αφήνοντας πίσω του τους Γιώργο Σταμούλη, που τερμάτισε τρία δευτερόλεπτα πιο αργά, και Κωνσταντίνο Πασπαλιάρη, με τον οποίο η διαφορά τους ήταν επτά δευτερόλεπτα. Ωστόσο, μετά από την υποβολή ένστασης και την εξέταση των σχετικών στοιχείων, η αγωνόδικος επιτροπή αποφάσισε την ακύρωση της συμμετοχής του 1ου τερματίσαντα, λόγω παραβίασης των όρων της προκήρυξης. Ο λόγος της ακύρωσης, όπως αναφέρεται, συνίσταται στη χρήση ποδηλάτου από συνοδό άτομο, το οποίο επιπλέον πραγματοποίησε ελιγμό παρεμποδίζοντας άλλον αθλητή. Κατά συνέπεια, οι τρεις πρώτοι νικητές του αγώνα των 5 χλμ. ήταν οι Γιώργος Σταμούλης με χρόνο 14.35, Κωνσταντίνος Πασπαλιάρης με 14.39 και Ορφέας Ιωάννου με 16.34. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι τις θέσεις 4-5 κατέλαβαν δύο ακόμη αθλητές του ΑΓΣΙ, οι Γιώργος Τασιούλας και Βασίλης Σιώμος Γκίζας, ενώ στην 6η θέση τερμάτισε ο Πέτρος Λώλης της ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων.

Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Ευγενία Παπαδημάτου του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου σε 17.13, χρόνος που ήταν 10ος καλύτερος γενικής. Στη 2η θέση τερμάτισε η Αλεξάνδρα Περιστερά του Γ.Σ. Αμαρουσίου σε 19.16 και τρίτη ήταν η Ζωή Μπέτα της Stoikos Running Team με χρόνο 19.26.
Το δικό τους χρώμα έδωσαν και φέτος οι ομάδες των χορηγών, η Βίκος Running Team, η Bwin Running Team και η νεοσύστατη Running Team της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.
Ο αγώνας των 5 χλμ. έγινε με την υποδειγματική τήρηση των πρωτοκόλλων, με τους δρομείς να περιορίζονται σε 300 και να εκκινούν ανά blocks, με αποστάσεις και κατά κύματα.
Τις απονομές στους νικητές έκαναν στους άνδρες η εκπρόσωπος της ΒΙΚΟΣ Α.Ε., μεγάλου χορηγού του Ioannina Lake Run, Έλενα Χρυσοβιτσινού, και στις γυναίκες ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και πρέσβης της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρος Ζαγάρης.