Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό υπηρεσίες και εθελοντές

Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό υπηρεσίες και εθελοντές
Saturday, 25 September 2021

Πολυδιάστατος ήταν για μία ακόμη χρονιά ο ρόλος των εθελοντικών ομάδων στη διοργάνωση του Ioannina Lake Run, ενώ καταλυτική ήταν η συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του ΕΚΑΒ, του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ιδιαίτερα σημαντικός ήταν ο αριθμός δυνάμεων που διέθεσε η Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να «ασφαλίσει» τις διαδρομές των αγώνων, μεριμνώντας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την απομάκρυνση σταθμευμένων οχημάτων. Το μεγαλύτερο βάρος σήκωσε το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, ωστόσο συνδρομή υπήρξε και από άλλες υπηρεσίες και φυσικά ειδική μνεία αξίζει στο προσωπικό των γερανοφόρων οχημάτων.
Συνδρομή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις υπήρξε και από τη Δημοτική Αστυνομία, πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια που πρόσφερε η εταιρεία Ergotek στη σήμανση με κώνους και άλλα μέσα, ενώ τη χιλιομετρική σήμανση της διαδρομής των 30 χλμ. ανέλαβε και φέτος η Εγνατία Οδός ΑΕ.
Το επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και ιατρικής φροντίδας ήταν και φέτος υψηλό, με τους αγώνες να καλύπτονται με κινητές μονάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ το κύριο βάρος της υγειονομικής κάλυψης επωμίστηκε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Δεκάδες μέλη του στελέχωσαν ένα πλήρως οργανωμένο ιατρείο στον τερματισμό, ενώ, επίσης, βρέθηκαν σε κομβικά σημεία της διαδρομής και δίπλα στους δρομείς με μοτοσικλέτες, ποδήλατα και ένα ασθενοφόρο. Στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν και στο Κέντρο Ελέγχου Αγώνα, ενώ μέλη του ανέλαβαν φέτος τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test των δρομέων κατά την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής.
Τους δρομείς συνόδευαν και μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων, που φρόντισαν, επίσης, τη μεταφορά των επίσημων φωτογράφων του αγώνα και των ανθρώπων του συνεργείου τηλεοπτικής κάλυψης.
Περισσότεροι από 250 εθελοντές πρόσφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για τη διοργάνωση του Ioannina Lake Run. Πέρα από τους αθλητές του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων και τους γονείς τους, που αποτελούν τον κύριο κορμό των εθελοντών, κατά μήκος της διαδρομής βρέθηκαν μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Περάματος, Καστρίτσας και Αμφιθέας, της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, της ανοιχτής εθελοντικής ομάδας Paguristas, της Λέσχης 4χ4, του 1ου Συστήματος Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και φοιτητές από το Exchange Student Network. Ο ρόλος των εθελοντών δεν εξαντλήθηκε μόνο στην επιτήρηση της διαδρομής και στην τροφοδοσία των δρομέων, αλλά εμψύχωναν διαρκώς τους συμμετέχοντες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στον τερματισμό.
Στο κομμάτι της εμψύχωσης βοήθησε και το γκρουπ κρουστών «Κρούοντες», με μέλη από τα ωδεία Ars Nova και Φ. Νάκας, που επαναδραστηριοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια ειδικά για το Ioannina Lake Run και για να δώσει ρυθμό και δύναμη στους δρομείς στα δύσκολα σημεία.
Ευχαριστίες οφείλονται από τη διοργάνωση και στους εργαζόμενους των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και συντήρησης του δήμου Ιωαννιτών, ενώ, τέλος, ειδικής αναφοράς αξίζει η ομάδα Save Your Hood, που βρέθηκε αρκετές φορές σε σημεία της διαδρομής τις μέρες πριν τους αγώνες και συγκέντρωσε πλήθος απορριμμάτων.