Ένας αγώνας με υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Ένας αγώνας με υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων
Saturday, 19 September 2020

Υποδειγματικός ως προς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ήταν ο Παραλίμνιος Δρόμος 5 χλμ. του Ioannina Lake Run, με τον οποίο άνοιξε το αγωνιστικό διήμερο του 14ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, καθώς δρομείς, εθελοντές και όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση είχαν να ξεπεράσουν όχι μόνο τις δυσκολίες που ήταν ήδη γνωστές λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, αλλά και τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν το τελευταίο διήμερο στα Γιάννενα. Παρ’ όλα αυτά και παρά τον περιορισμένο αριθμό συμμετοχών λόγω των ορίων που είχαν τεθεί, ο αγώνας ήταν μια ευχάριστη νότα σε μια δύσκολη περίοδο και αποδείχθηκε ότι μπορεί να υπάρξει μαζικός αθλητισμός και σε αυτούς τους καιρούς.
Χάρη στα μέτρα που είχε λάβει η διοργάνωση, αλλά κυρίως στην πειθαρχία που επέδειξαν οι συμμετέχοντες δρομείς, έγινε ένας αγώνας με απόλυτη τήρηση των όσων ορίζει η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά και των όσων είχαν σχεδιαστεί ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να μπορέσουν όλοι να τρέξουν με ασφάλεια.
Στην πραγματικότητα ο Παραλίμνιος Δρόμος 5 χλμ. ήταν τρεις αγώνες, καθώς οι συμμετέχοντες είχαν χωριστεί εκ των προτέρων σε τρία blocks των 80 ατόμων, τα οποία πήραν εκκίνηση με διαφορά 20 λεπτών το ένα από το άλλο. Επιπλέον, οι εκκινήσεις σε κάθε block δίνονταν ανά τετράδα αθλητών ανά δέκα δευτερόλεπτα.
Ιδιαίτερη δεν ήταν μόνο η εκκίνηση, την οποία έδωσε συμβολικά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιωαννίνων Γιώργος Λώλης, αλλά και ο τερματισμός, καθώς δε συγκεντρώθηκε κόσμος στην παραλίμνια περιοχή για να χειροκροτήσει τους δρομείς, πλην ελαχίστων φίλων και συγγενών, ενώ περνώντας από την αψίδα τους αθλητές δεν τους περίμεναν οι εθελοντές για να τους περάσουν στο λαιμό τους το μετάλλιο, αλλά ένα τραπεζάκι με αντισηπτικό υγρό από τον χορηγό υγειονομικού υλικού του αγώνα Ecoclin G&N Klouras. Το μετάλλιο του αγώνα βρισκόταν μέσα σε ένα τσαντάκι, στο οποίο επίσης υπήρχε ένα μπουκαλάκι με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, μία Amstel Free Lemon, μία μπάρα δημητριακών και μπισκότα της «Γιολδάσης Αρτοποιήματα» και ένα αντισηπτικό μαντηλάκι που πρόσφερε η Καφεεμπορική. Σε ένα δεύτερο σακουλάκι οι αθλητές παραλάμβαναν και μία μπανάνα Dole.
Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Νέστορας Κολιός του ΑΓΣ Ιωαννίνων με 15.21, ο οποίος τερμάτισε τέσσερα μόλις δευτερόλεπτα μπροστά από τον Νικόλαο Σταμούλη (Agriniorunners), ενώ τρίτος ήταν ο Αθανάσιος Λιγώνης (Πανελλήνιος Γ.Σ.) με 15.57.
Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε το φαβορί, η 23χρονη Ειρήνη Μιχάλα (Saucony), που κάλυψε την απόσταση σε 18.37, χρόνος που ήταν 10ος καλύτερος γενικής. Στη 2η θέση τερμάτισε η Μαρία Μπέλλη σε 20.01, τρέχοντας έναν αγώνα ουσιαστικά μόνη της, καθώς εκκίνησε με το 2ο block και τερμάτισε πρώτη και με διαφορά. Τρίτη ήταν η Ευδοξία Παπατραϊανού, που έτρεξε με την ομάδα της nova running team.
Τις απονομές των μεταλλίων στους άνδρες έκαναν ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης και οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Βαγγέλης Πήχας και Γιάννης Αϊβατίδης, ενώ στην κατηγορία των γυναικών η εκπρόσωπος της ΒΙΚΟΣ Α.Ε., μεγάλου χορηγού του Ioannina Lake Run, Έλενα Χρυσοβιτσινού, ο γενικός γραμματέας της Τράπεζας Ηπείρου Παύλος Χήτας και η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απονομές έγιναν μόνο στις γενικές κατηγορίες και τα μετάλλια των νικητών των ηλικιακών κατηγοριών θα σταλούν ταχυδρομικώς, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.