Ασφαλείς σε κάθε βήμα τους οι δρομείς

Wednesday, 10 October 2018

Ασφαλείς σε κάθε βήμα τους ήταν οι δρομείς του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων και γι’ αυτό φρόντισαν οι διοργανωτές των αγώνων, με την αμέριστη συμπαράσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του ΕΚΑΒ, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων.

Το επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και ιατρικής φροντίδας ήταν και φέτος υψηλό, με τους αγώνες να καλύπτονται με κινητές μονάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και εθελοντές γιατρούς, ενώ το κύριο βάρος της υγειονομικής κάλυψης επωμίστηκε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Δεκάδες μέλη του στελέχωσαν ένα πλήρως οργανωμένο ιατρείο στον τερματισμό, ενώ, επίσης, βρέθηκαν σε κομβικά σημεία της διαδρομής και δίπλα στους δρομείς με μοτοσικλέτες και ποδήλατα.

Καταλυτική ήταν η συμβολή των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, που «ασφάλισαν» τη διαδρομή και μερίμνησαν για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την απομάκρυνση σταθμευμένων οχημάτων.

Καίριος ήταν και στη φετινή διοργάνωση ο ρόλος της  Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων, που μερίμνησε για τη διαρκή επικοινωνία των Σταθμών με το Κέντρο Ελέγχου Αγώνα. Τους δρομείς συνόδευαν και μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων, ενώ με μέσα για την οριοθέτηση και σήμανση της διαδρομής βοήθησαν, για μία ακόμη χρονιά, η Εγνατία Οδός ΑΕ και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.